Bob Hund

Bob Hund

Bob Hund har sedan starten 1991 visat sig vara landets mest unika, angelägna och kreativa band. Trots tillfälliga pauser från rampljuset har de alltid lyckats återuppfinna sig själva och återvända dubbelt så starka och med nya spännande idéer för vad en rockorkester kan vara. ”Vi fiskar djupt efter en fantasi, det är svårt att låta bli” – för att citera bandet själva.

De senaste åren har bandet bland annat auktionerat ut sina instrument, arrangerat sin egen Bob Hund-festival, skrivit och framfört musik till stumfilm och tagit över Malmö Opera för ett allkonstverk som sändes av SVT våren 2015. De har samtidigt hunnit släppa tre studioalbum, två EP, en rad singlar, ett livealbum och filmen ”Det dubbelexponerade gömstället” som både skildrade historien om detta säregna band och dess kreativa process. I september 2016 släpptes Bob Hunds senaste album ”Dödliga klassiker”.

Bob Hund har ständigt utmanat sig själva musikaliskt. I mötet mellan bandmedlemmarna Thomas Öberg, Johnny Essing, Conny Nimmersjö, Mats Hellquist, Jonas Jonasson och Christian Gabel har en egen unik värld byggts upp, ett universum som ständigt expanderat i utforskandet av nya ljudvärldar och nya berättelser. De är också ett band som älskar det oförutsägbara, vilket gör dem till något av det mest explosiva och spännande en kan se på en scen. Det är inte för inte de har kallats Sveriges bästa liveband i decennier.