Om Gainesville

 

Välkomna till Sveriges mysigaste festival Gainesville Eskilstuna – i år helt gratis!

Den 4 augusti 2018 är Gainesville tillbaka på Strömsholmen i Eskilstuna och i år är festivalen gratis för alla besökare. Hittills bekräftade artister är Markus Krunegård, Shout Out Louds, Pernilla Andersson, Good Harvest och Luke Elliot.

Musik och mys

För tredje året i rad anordnas dagsfestivalen Gainesville i Eskilstuna.  Gainesville är den lilla festivalen med stort hjärta som har som mål att varje år erbjuda sina besökare en heldag med livemusik av världsklass – med en blandning av svenska stjärnartister och internationella storheter.

På 2016 års festival kunde besökarna se Melissa Horn, José González, Peter Bjorn & John och Local Natives. Förra året avbytte bl. a Amason, Billy Bragg, Aldous Harding, Bob Hund, Firefox AK och Tomas Andersson Wij varandra för fantastiska spelningar på festivalens scen, med utsikt över vattnet.

Årets festival kommer inte vara sämre. Än så länge är indiepop-trubaduren Markus Krunegård och folkduon tillika stjärnskottet Good Harvest klara för att spela den 4 augusti, men fler akter tillkommer.

Men Gainesville är något mer än en musikfestival. Det vackra läget på holmen med utsikten över vattnet, kombinerat med god mat och dryck och aktiviteter för barn och vuxna gör Gainesville till en helhetsupplevelse. Du kan ta med en filt eller en brasse-stol och avnjuta konserterna sittandes i gräset framför scenen, kanske beställa något gott från festivalrestaurangen. Du kan ta en öl i baren medans du kollar in ett nytt band eller en gammal favorit – eller varför inte ta en plats vid solstolarna vid vattnet och kika på solnedgången till tonerna av någon av kvällens fantastiska artister. Med den gemytliga och familjevänliga stämning som regerar på Gainesville och med lekfulla aktiviteter för både stora och små garanteras världens mysigaste dag och kväll.

Mat & dryck

Ett noga utvalt utbud av god mat & dryck kommer finnas till försäljning på området. Kom hungriga och törstiga!

Miljö

Gainesville är en miljömedveten festival och vi strävar efter så lite miljöpåverkan som möjligt.

För frågor kontakta info@gainesville.se