Om Gainesville

 

Gainesville Eskilstuna – Välkomna till Sveriges mysigaste festival!

Den 26 augusti 2017 är Gainesville tillbaka på Strömsholmen i Eskilstuna med en lineup av fantastiska artister: Amason, Billy Bragg, Aldous Harding, Bob Hund, Tomas Andersson Wij, Firefox AK och Lindäng.

 

En oas för musikälskare

Med Gainesville vill vi erbjuda våra besökare livemusik av världsklass med en blandning av svenska stjärnartister och internationella storheter. På förra årets festival kunde besökarna bland annat se Melissa Horn, José González, Peter Bjorn & John och Local Natives avbyta varandra för fantastiska spelningar på festivalens scen vid vattnet. Även i år presenterar Gainesville en imponerande lineup med en mix av både äldre och nyare och svenska och internationella akter.

Men Gainesville är också något mer än en vanlig festival. Det vackra läget med utsikten över vattnet, kombinerat med förstklassig mat och dryck och ett fokus på miljö och välgörenhet gör Gainesville till en helhetsupplevelse, ett koncept. Du kan ta med en filt eller en brasse-stol och avnjuta konserterna sittandes i gräset framför scenen, och beställa god mat från festivalrestaurangen. Du kan ta en öl i baren medans du kollar på ett band, eller varför inte ta en plats vid solstolarna vid vattnet och kika på solnedgången till tonerna av någon av kvällens fantastiska artister. Med den gemytliga och familjevänliga stämning som regerar på Gainesville och med lekfulla aktiviteter för både stora och små garanteras världens mysigaste dag och kväll.

Mat & dryck

Ett noga utvalt utbud av god mat & dryck kommer finnas till försäljning på området. Kom hungriga och törstiga!

Miljö & välgörenhet

Gainesville är festivalen med ett samvete. Vi har som mål att vara ett miljövänligt evenemang vilket även omfattar externa försäljare och leverantörer. Genom att jobba aktivt med miljöaspekten i alla led från ett tidigt skede eftersträvas en så liten miljöpåverkan som absolut möjligt. Vi samarbetar dessutom varje år med en organisation som arbetar aktivt för att förbättra världen vi lever i. 2016 års samarbetspartner var organisationen I AM YOU. Under Gainesville 2017 samarbetar vi med organisationen War Child som arbetar med att ge stöd till barn i krigsområden.

För frågor kontakta info@gainesville.se